Selecteer een pagina

Meer marketing vormen

Online marketing

Online marketing wordt steeds populairder. Het is simpelweg het promoten van producten of diensten via het internet via online marketing kanalen. Dit zijn activiteiten die berichten over merken, producten of diensten delen via online kanalen. Deze boodschap wordt op een effectieve en meetbare manier gecommuniceerd naar klanten.

E-mail marketing

E-mailmarketing omvat het ontwikkelen van een strategie om de doelgroep aan te moedigen zich aan te melden voor jouw mailinglijst. Dit type direct marketing kan worden gebruikt om nieuwe klanten te werven, informatie te verstrekken, met klanten in contact te komen of bestaande klanten te overtuigen van nieuwe producten of diensten.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten op je eigen website. Het is een onlinemarketingkanaal waarbij een website (de publisher) producten van een adverteerder promoot via een hyperlink. Deze vorm van marketing leent zich uitermate goed voor samenwerkingen tussen bedrijven en blogs of vergelijkingssites.

Direct marketing

Direct marketing is een vorm van adverteren waarbij aanbieders rechtstreeks adverteren naar hun klanten door direct mail of nieuwsbrieven te versturen. Dit gebeurt dus niet via tussenliggende kanalen zoals winkels of webshops van andere aanbieders. Hierdoor kun je van te voren al selecteren welke mensen jouw mail gaan ontvangen.

Social media marketing

Social media marketing omvat alle marketingactiviteiten die een persoon of bedrijf op één of meerde social media platforms uitvoert. Op het moment dat je toffe content aanbiedt die aansluit bij je doelgroep, kun je volgers creëren van je merk. Dan blijven ze op de hoogte van al jouw werkzaamheden.

Content marketing

Contentmarketing is het creëren en verspreiden van waardevolle inhoud aan een specifieke doelgroepen. Het doel van contentmarketing is om communicatiestrategieën te ontwikkelen en te implementeren die waarde toevoegen aan jouw merk, het te onderscheiden van de concurrentie en je in staat stellen kennis over specifieke onderwerpen aan te bieden.