Selecteer een pagina

Het doel is om je te onderscheiden van de concurrentie, tijdelijk de aandacht van de consument te trekken en uiteindelijk te converteren. Maar wat is een goede strategie als je op zoek bent naar een krachtige campagne om dat laatste te bereiken? Een voorbeeld hiervan is guerrilla marketing. Een marketingtechniek die snel media-aandacht trekt. De kernwoorden speels, sterk en creatief staan ​​bij deze vorm van adverteren centraal.

Waarom gebruik maken van guerrilla marketing

Guerrilla marketing verstoort het dagelijks leven van consumenten en laat ze kennismaken met onconventionele methoden van merkinteractie. Het idee is om een ​​gesprek, opschudding of iets van nieuwswaarde te creëren om zo merkbekendheid te verspreiden via mond-tot-mondreclame of media-aandacht.

Wat doet guerrilla marketing met de consument?

  • Roept emotie op
    Of het nu gaat om een ​​glimlach of een gevoel van verwondering. De juiste emotie en boodschap is de sleutels tot succes. Het is belangrijk om niet een ​​beperkt deel van jouw doelgroep aan te spreken. Kies een slimme en sterke boodschap die bijna iedereen zal begrijpen. Het betrekken van de doelgroep is belangrijk. Een interactieve belevingen en acties die de gunfactor vergroten zijn bepalend voor het succes van de campagne.

  • Opvallen
    Hoe verrassender de guerrilla campagne is, hoe meer consumenten hun ervaringen met vrienden zullen delen en jouw campagne laten verspreiden. Het doel is om op te vallen tussen de concurrentie, om de aandacht van de consument even te kunnen grijpen en uiteindelijk te converteren. Drukke plaatsen met veel bezoekers zoals het openbaar vervoer, openbare toiletten en de straat zijn hier goede voorbeelden van. 

  • Voelt zich uniek
    Guerrilla Marketing kent geen regels, processen of structuren. Omdat het ontwrichtend is, wijkt het af van de gevestigde norm, en deze tactiek maakt het effectief. De consument voelt zich uniek, waardevol, opgewonden en interessant. Consumenten hechten waarde aan interactie met een merk en creëren zo een band.

Verschillende soorten guerrilla marketing

In het geval van omgevingsmarketing zet het merk visueel entertainment in tegen de achtergrond van ongebruikelijke items. De plaatsing is slim omdat het het object en de mensen eromheen gebruikt om de boodschap te versterken. Dit geeft aan dat het nuttig is om de producten van het merk te gebruiken.

Aan de andere kant maakt hinderlaag marketing gebruik van publiciteit die wordt gegenereerd door een nationaal of internationaal evenement zoals de Olympische Spelen om de belangen van het merk te bevorderen. 

Ervaringsgerichte marketing richt zich op het creëren van een band met consumenten door hen onder te dompelen in een veranderde realiteit om de kenmerken en voordelen van het product te benadrukken.

Stealth marketing ook wel onzichtbare marketing is een populaire vorm van guerrillamarketing. Dit is een creatieve manier om een ​​specifieke markt te betreden. Bij stealth-marketing huren bedrijven topmuzikanten of acteurs in om bepaalde productfuncties aan het licht te brengen. Bedrijven gebruiken ook productplaatsing in massamedia, zoals films of televisieprogramma’s.